Elämän tarkoitusta etsimässä

”Where did we come from?
Why are we here?
Where do we go when we die?
What lies beyond
And what lay before?
Is anything certain in life?”
Dream Theater – The spirit carries on

Hellurei ja hellät tunteet! Hengissä ollaan edelleen vaikkakin edellisestä postauksesta on kulunut aikaa. Fyysinen olotila on ollut vaihteleva ja lisäksi olen ollut melkolailla kiireinen. Olen viikon ollut lomalla joten loman alkupuoli meni vain levätessä ja rentoutuessa. Nyt olen mökillä paossa arjen kiireitä ja murheita ja samalla kun odottelen saunan lämpenemistä, ajattelin kirjoittaa ajatuksiani ylös.

Selasin tänään instagramiani ja bongasin hidasta elämää tililtä kuvan, joka laittoi ajattelemaan. Tämän kuvan sisältöä olen pohtinut aikaisemminkin, mutta nyt kun se sopivasti tuli vastaan niin ajattelin jakaa muutamia ajatuksia kuvaan, erityisesti sen tekstiin liittyen. Kuvan tekstin on kirjoittanut Marko Annala:

”Jos minulla olisi vain tämä oma olemiseni eikä mitään muuta, miksi olisin?” Kysymys on kiehtova, mutta samaan aikaan äärimmäisen vaikea. Helposti syyt omalle olemassaololle löytyy ulkoisista tekijöistä: työstä, puolisosta, perheestä, harrastuksista jne. Näistä tekijöistä varmasti löytyy tarkoitusta omalle elämälle, mutta nämä on myös helppo menettää. Mitä sitten tapahtuu jos elämäntarkoitus pohjautuu esimerkiksi puolisoon ja tuleekin ero tai hänet muuten menettää? Meneekö sitten koko elämältä pohja?

Olen tullut siihen lopputulokseen, että elämäntarkoitus löytyy sisältäpäin. Mutta sen täytyy myös olla sellainen asia mikä pysyy muuttumattomana vaikka ulkoiset tekijät elämässä muuttuisivat. Mikä sitten voisi olla tällainen asia? Tässä kohtaa täytyy myöntää: en tiedä. Tätä asiaa olen pohtinut monet kerrat, viime vuosina enemmän kuin aikaisemmin. Enkä vielä ole omasta elämästäni löytänyt sitä asiaa, syytä olemassaololleni. Sellaista asiaa, joka olisi aina muuttumaton, aina olemassa. Ehkä se löytyy joskus tai ehkäpä se on koko elämän mittainen tehtävä etsiä sitä. Aika näyttää.

Sauna on nyt valmis joten liityn avopuolisoni seuraan nauttimaan tästä hetkesä, yhdessäolosta, lämmöstä ja rakkaudesta. Rentouttavaa ja ihanaa pääsiäiästä kaikille!

Rakkaudella, Anu-Maarit