Kaikki asiat järjestyvät

”Everything’s gonna be alright
(Yeah)
Everything’s gonna be okay
(No doubt)
Everything’s gonna be alright.”
Sweetbox- Everything’s gonna be alright

Tässä kevään aikana alkoi tuntua siltä, että kaipaan elämää pientä muutosta. Välimatkaa Jyväskylään ja ihmisiin siellä. Koska kesälle ei ollut tiedossa muuta kuin kesäopintoja verkkokursseina, päätin lähteä Helsinkiin kesäksi. Olen aikaisemmin asunut Helsingissä ja ajattelin, että siellä olisi mukava viettää kesää. Tavata vanhoja ystäviä, nauttia Helsingistä ja työstää omia projekteja eteenpäin.

Päätöksen tekeminen oli helppoa sillä ratkaisu tuntui oikealta. Kuitenkin asian toteuttaminen käytännössä oli haastavampi juttu. Huomasin pian olevani tilanteessa jossa olin jättämässä Jyväskylän asunnon kesän ajaksi tyhjäksi ja maksamaan siitä täyden vuokran, vuokraamassa Helsingistä toisen asunnon kesäksi, miettimässä miten saan itseni ja kissani Helsinkiin, murehtimassa sähkösopimusta ja muita arjen arkisia asioita.

Kun kerroin tilanteestani perheenjäsenille, ystäville ja tutuille jouduin aika usein sanomaan, että ”en tiedä.” En tiedä mitä teen asunnolle Jyväskylässä, en tiedä miten maksan kahden asunnon vuokrat, en tiedä koska lähden Helsinkiin, en tiedä miten saan itseni ja tavarat sinne, en tiedä miten asiat tulevat järjestymään.

Tämä epätietoisuus tuntui jopa ahdistavan muita enemmän kuin minua. Vaikka olin myös itse ahdistunut ja stressaantunut niin pohjimmiltansa uskoin siihen, että kaikki asiat tulevat järjestymään. Uskoin, että jollain tapaa asiat tulevat loksahtamaan paikoilleen, vaikka en tiennyt miten, missä ja milloin se tulee tapahtumaan. Ja niin siinä kävikin, kaikki asiat järjestyivät loppujen lopuksi.

Jaksan aina ihmetellä sitä miten asiat saattavat muuttua hetkessä. Miten yhdessä päivässä elämä saattaa saada aivan uuden suunnan. Miten asiat voivat järjestyä ja loksahtaa kohdilleen ihan viime hetkellä. Miten asiat tulevat järjestymään jos vain jaksamme uskoa siihen, että emme luovuta vaan teemme sen mitä voimme tehdä.

Haluaisimme usein kontrolloida elämäämme, päättää miten ja milloin asiat tulevat tapahtumaan. Vaikeinta on päästää irti kontrollista ja antaa virran viedä. Kuitenkin yleensä kun luovumme kontrollista ja päästämme asioista irti niin silloin ihmeitä tapahtuu. Tavoilla joita emme osanneet odottaa.

Rakkaudella, Anu-Maarit