Kiitollisuus avaa ovia

”So for tonight we pray for,
what we know can be
and on this day we hope for,
what we still can’t see.
It’s up to us to be the change
and even though this world needs so much more,
there’s so much to be thankful for.”
Josh Groban – Thankful

Olen ensimmäisen kerran kirjoittanut kiitollisuudesta jo vuonna 2014 kun Metro-lehti julkaisi kolumnini ”kiitollisuus avaa ovia.” Silloin raapaisin vain pintaa ja kirjoitin asiasta, jota en itse todellakaan taitanut. Silloin kiitollisuus oli minulle enemmän opetettu tapa ja osoitan sitä vain silloin kun sain jotain toiselta.

Nyt 4 vuotta myöhemmin olen taas kiitollisuuden äärellä. Olen alkanut opettelemaan kiitollisuutta. Enää en vain sano kiitos kun saan jotain vaan sanon kiitos kaikelle sille mitä minulla on. Kiitos elämästä, kehosta, aisteista, puhtaasta vedestä, luonnosta, auringosta. Kiitos ystävistä, rakkaudesta, kissoista, kodista, unelmista. Mitä enemmän harjoitan kiitollisuutta sitä enemmän kiitollisuuden asioita löydän.

Kiitollisuus on helppo kadottaa ja varsinkin meille suomalaisille kieli on kärkäs arvostelemaan ja valittamaan, vaikka kiitollisuuden aiheita olisi niin paljon. Enkä toisaalta moiti, sillä onhan helpompi huomata se mitä ei ole kuin se mitä on. Onneksi kuitenkin kiitollisuutta voi opetella ja pikku hiljaa alkaa kääntämään asennettaan enemmän positiiviseksi.

Olen kohta viikon ajan tietoisesti harjoittanut kiitollisuutta ja voin sanoa, että ihmeitä on alkanut tapahtua elämässäni. Eniten se on vaikuttanut oman olotilaani, kiitollisena olen iloinen ja luottavainen elämään. Kuten Intian Gurudev Sri Sri Ravi Shankar viisaasti sanoi: ”Gratitude is like a magic wand. When you are grateful, everything else flows to you.”

Kiitollisuus on ilmainen, mutta tehokas lääke kaikkiin mahdollisiin vaivoihin. Jos kaipaat elämääsi nopeaa muutosta ja haluat nähdä ihmeiden tapahtuvan niin omaksu kiitollisuuden asenne ja kiitä kaikesta mahdollisesta elämässäsi. Voin luvata, että tulet yllättymään!

Rakkaudella, Anu-Maarit