Mä oon murehtinut liikaa ja se loppuu ÄN YY TEE !

”Here’s a little song I wrote,
You might want to sing it note for note.
Don’t worry, be happy,
In every life we have some trouble.
But when you worry you make it double.
Don’t worry, be happy.”
Bobby McFerrin – Don’t worry, be happy

Olen murehtinut asioita aivan liikaa. Jos laskisi paljonko olen käyttänyt aikaa murehtimiseen niin varmaankin 2/3 osaa elämästäni. Kaikista huvittavinta on, että 99% murehtimistani asioista ei ole koskaan tapahtunut. Siispä olen hukannut aikaani ja energiaani – turhaan.

Miksi sitten murehdin niin paljon? A) koska lapsuuden ympäristö on opettanut siihen B) on helpompaa murehtia kuin olla positiviinen. Kuitenkin murehtimisesta ei seuraa mitään hyvää ja on tutkittu, että kielteiset ajatukset vaikuttavat sekä henkiseen että fyysiseen terveyteen. Luulisi, että ruokavaliolla ja liikunnalla on suurempi merkitys, mutta väitän, että ajatuksilla on yhtä suuri vaikutus. Vaikka tätä asiaa on tutkittu ja siitä on puhuttu paljon enemmän niin silti ihmiset tuntuu helpommin valitsevan kielteiset ajatukset.

Olen aina ihaillut niitä ihmisiä, jotka vaikeidenkin tilanteiden keskellä jaksavat olla myönteisiä ja uskovat hyvään. Heistä oikein huokuu positiivisuus ja tuntuu, että heistä saa ihan mielettömästi energiaa ja hyvää mieltä. Heidän seurassaan haluaa olla mahdollisimman paljon. Haluan, että minusta tulee samanlainen. Se ei onnistu jos murehdin, stressaan ja ajattelen kielteisesti.

Siispä päätin, että tästä hetkestä lähtien lopetan turhan murehtimisen, stressaamisen ja keskityn positiivisiin asioihin. Asioita on paljon helpompi muuttaa kun asettaa niille selkeät tavoitteet. Tekee päätöksen aloittamisesta, pilkkoo tavoitteet pieniin osiin ja muistaa palkita sekä kehua itseään matkan varrella.

Ensimmäinen tavoitteeni on, että joka päivä muistaisin hengittää syvään ja hymyillä. Pyrin siihen, että en mieti ennakkoon miten asiat menevät vaan reagoin asioihin sitä mukaan kun niitä tulee vastaan. Puhun itselleni lempeään ja kannustavaan sävyyn. Olen kiitollinen ja nautin elämästä. Näillä ohjeilla yritän elää kuukauden ja katson kuinka elämässäni käy. Saatan jopa yllättyä miten se muuttuu, koska minä olen muuttanut itseäni. Jos takapakkeja tulee niin sitten yritetään kahta kauheammin. Niinku letkajenkassa mennään 1 askel eteen, 2 taakse! Vamos!

Millaisen tavoitteen asetat itsellesi?

Rakkaudella, Anu-Maarit