Miksi tehdä mitään kun kaikki on jo tehty?

”Where there’s a will, there’s a way, kind of beautiful
and every night has its day, so magical.
And if there’s love in this life, there’s no obstacle,
that can’t be defeated.”
AVICII – Waiting for love

Nykyajan maailmassa jakaminen on tehty helpoksi. Hetkessä kenestä tahansa voi tulla muusikko, tubettaja, bloggaaja, instagram julkkis, podcastin pitäjä tai vaikka mitä muuta. Maailma täyttyy jatkuvasti informaatiosta ja uudet tähdet löytävät tiensä pinnalle. Voisi siis ajatella, että on täysin turhaa pitää blogia, tehdä musiikkia, auttaa muita ja yrittää muuttaa maailmaa kun se kaikki on jo tehty.

Ja turhalta se välillä tuntuukin. Ihan helvetin turhalta suoraan sanoen. Olen nyt yli vuoden ajan kirjoittanut blogia ja koko tänä aikana saanut n. 5-6 palautetta koskien blogini sisältöä. Kuitenkin reilun vuoden aikana blogia on lukenut n. 1 200 ihmistä. Hiljattain julkaisin uuden biisin soundcloudiin. 40 kuuntelukertaa, vain muutamalta tullut palautetta.

Summa summarum toisinaan minusta tuntuu, että mun jalot pyrkimykset on ihan turhia. Ihan sama, ei niillä ole mitään väliä. Joskus tuntuu, että höpöttelen täällä blogissakin itsekseni. Ensisijaisesti tätä kirjoitan itseäni varten, mutta toivon myös, että joku muu saisi tästä jotain irti: inspiraatiota, toivoa, vertaistukea, mitä tahansa. Jos teen musiikkia toivoisin, että se koskettaa muita. Ainut vaan, että kun en oo AVICIIN kaltainen musiikillinen nero tai muutenkaan musiikillisesti lahjakas. Minusta on vain ihana tehdä musiikkia, päästää luovuus valloilleen ja kokeilla uusi asioita.

Jostain kumman syystä meidän ihmisten on helpompi kritisoida kuin kannustaa. Helpommin suusta lipsahtaa negatiivinen kommentti kuin kehu. Jos toisesta ajattelee jotain hyvää niin se helposti pidetään omana tietona. Kuitenkin sen hyvän tiedon jakaminen saattaisi antaa toiselle niin paljon ja kannustaisi jatkamaan.

Vaikka en olekaan saanut positiivista palautetta niin paljon kuin olisin toivonut niin jatkan kirjoittamista, musiikin tekemistä sekä toisten auttamista. Hyvä ystäväni totesi minulle viisaasti: ”Niin pitkään kun teet asioita sydämestäsi, tulevat ne koskettamaan muita, vaikka et saisikaan sitä koskaan tietää.” Tähän viisauteen minun on vain luotettava ja uskottava, että sillä mitä teen on merkitystä.

Rakkaudella, Anu-Maarit