Oman elämäni supernainen

”Eijou, ei oo toista samanlaista kuin mä ite täällä,
oon paras oma itteni ja sen on riitettävä.
Mun on pakko uskoo, et must on siihen mihin sust ja sust on.”
Fintelligens – Kaikkien aikojen paras

Bussimatkalla Jyväskylästä Helsinkiin on hyvä vältellä kouluhommien tekoa kuuntelemalla musiikkia ja pysähtymällä ajattelemaan. Viimeisen viikon sisään tämä on ensimmäinen kerta kun saan kunnolla upota omaan kuplaani, käydä musiikin kautta läpi tunteitani ja ajatuksiani. Matkata mieleni avaruudessa asteroidien, planettojen sekä mustien aukkojen keskellä. Laskeutua jollekin kaukaiselle tähdelle ja katsella sieltä käsin maailmaa.

Musiikillinen matkani vei minut mm. SMG:n, Anssi Kelan, Fiven sekä Alex Boyen kautta The Piano Guysiin. Erityisesti vuonna 2013 julkaistuun kappaleeseen ”Beethoven’s 5 secrets”. Kappaleen musiikkivideo alkaa Beethovenin sanoilla: “Don’t only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the divine.” Kuuntelin kappaletta ja jäin miettimään Beethovenin sanoja. Älä vain harjoita taidettasi vaan pakota tiesi sen salaisuksiin…

Olen monesti tasapainoillut taiteeni kanssa. Niiden taitojen kanssa joita osaan. Lapsena intohimoni oli kirjoittaminen ja pianon soittaminen. Ihailin Beethovenia, Chopania sekä Rachmaninoffia. Toivoin, että joskus vielä minustakin voisi tulla sellainen. Menestynyt ja kuuluisa. Kuitenkin ajan myötä kiinnostukseni laajeni ja mukaan kuvioihin tuli mm. teknologia, tanssi, kielet sekä käsityöt.

Minulla ei ole mitään yksittäistä intohimoa, yksittäistä asiaa jossa olisin erittäin hyvä. Toisinaan kahdehdin niitä ihmisiä, joilla on se yksi intohimo, yksi taito, jonka he ovat hioneet timantiksi. Jonka mestareita he ovat ja jolle he ovat omistautuneet. Ihailen AVICIIn, Michal Jacksonin ja Bachin kaltaisia musiikillisia neroja, joilla on sinfonia päänsä sisällä, jotka pystyvät luomaan musiikkia niin vaivatta.

Jos jollain sanalla kuvailisin itseäni, olisi se multitalentti. Kiinnostun monista eri asioista, osaan monia eri asioita. Pystyn helposti oppimaan ja sisäistämään uutta. Olen teknisesti taitava, luova, intuitiivinen, herkkä. Osaan mm. soittaa pianoa, kirjoittaa, koodata, tanssia. Olen taitava kielissä ja hyvä ihmistuntija. Periksiantamattoman luonteeni takia tartun haasteisiin, pusken läpi harmaan kiven ja teen unelmistani totta. Olen unelmoija, optimisti, joka tahtoo uskoa, että kaikissa ja jokaisessa on jotain hyvää.

Koen Vesa-Matti Loirin kanssa tiettyä hengenheimolaisuutta. Olin tietoinen hänen muusikon ja viihdetaitelijan urasta, mutta yllätyin kuultuani, että Loiri on ollut SM-tason urheilija. Loiri on minun inspiraationi lähde, elävä esimerkki siitä, että elämässä voi saavuttaa suuriakin asioita, vaikka on eräänlainen tuuliviiri ja multitalentti. Osaamistaan voi hyödyntää monella eri tavalla.

Maailma tarvitsee monenlaisia ihmisiä. Siinä missä tarvitaan yhdelle asialle omistautuneita ihmisiä, tarvitaan myös minunlaisiani kameleontteja. Ihmisiä, joita voi laittaa tilanteeseen kuin tilanteeseen tietäen, että jollain tapaa ne siitä selviävät. Ihmisiä, jotka voivat hyödyntää omaa osamistaan monessa eri tilanteessa, monien eri ihmisten kanssa. Ihmisiä, jotka ovat oman elämänsä supermiehiä- ja naisia.

Rakkaudella, Anu-Maarit